Femei

De ceva timp, ma trezesc admirand femei. Si nu, nu sunt cele cu un machiaj “on point”, nici cele cu trasaturi demne de coperta de revista. Sunt femei de o simplitate delicata, care rad tare, cu pofta, dar totusi nu zgomotos. Cu clavicule care se zaresc printre plete rebele, nearanjate, cu rochii lungi care se involbureaza cu fiecare pas grabit pe care-l fac, cu picioare fine, cu riduri de expresie în colțul ochilor. Femei care beau cafea fără zahăr, femei care își poartă pielea care tradeaza trecerea timpului intr-un mod atat de simplu si natural, cu maini delicate care emana mangaiere, cu zambete furisate-n coltul gurii, cu rochii decoltate prin care poti vedea subtil forma sanilor intr-un mod deloc vulgar.

Femei care merg drept, cu pasul apasat, ca si cum stiu ce, cat, cum si unde vor, chiar daca privirea lasa loc de o aiureala jucausa, de fata fara griji. Femei in pantaloni largi, care dau impresia ca au plecat grabite din casa iubitului, sau… amantului. Femei care sunt cine sunt si asta e. Femei care plang pentru ca asta simt, atunci si acolo. Femei care stiu ca intorc priviri si vezi ca sunt constiente de asta din felul in care vor sa para ocupate de cu totul altceva, ca si cum viata lor nu are timp sa stea in loc pentru un altul care, surpriza!, are ochi pentru o femeie frumoasa.

Femei care au o fata mult prea comuna pentru a iesi in evidenta, dar au un corp magnetic. Femei care n-au nici fata, nici corp de revista dar care atunci cand te privesc te fac sa tresari- vad prin tine. Femei imbracate vulgar, dar le sta a dracului de bine asa. Femei cu trasaturi sculptate. Femei cu trasaturi dulci, de copil, dar privire de femeie fatala. Femei care se uita inapoi la tine pana intorci singur privirea. Femei care te intimideaza. Femei care fredoneaza muzica pe strada.

Femei care citesc in locuri deloc bune pentru citit. Femei care rad singure de cine-stie-ce-au gasit hilar in autobuz. Femei care parca-s mai frumoase printre fum de tigara. Femei care te privesc cu admiratie. Femei care te privesc pe furis și nu-și pot lua ochii de la tine. Femei cu haine din timpuri de mult pierdute.
Femei care admira alte femei.
Femei care scriu despre femei…

One thought on “Femei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: