Străină de tot ce-i lumesc

Mă simt străină de tot ce-i lumesc. Nu mă mai regăsesc în nimic din ceea ce mă reprezenta. Ștefania, fata cu cărțile. Ștefania, fata care și-a dorit toată viața să studieze psihologia. Ștefania, cea cu aripi și fără rădăcini. Nu mai e nimic în mine din toate astea. Sau e, dar nu mai am loc pentru ele. Vreau să mă golesc de tot și așa, ca o statuie goală pe interior, să mă caut. “Ștefania, Ștefania, Ștefania, unde ești?”

Atunci să-mi răspundă ecoul și să-mi spună despre mine tot ce n-am putut auzi de zgomotul lumii în care am fost condamnată să trăiesc. Și-am trăit, și m-am chinuit să trăiesc și să fiu ca ei. Și prin toată truda mea, am reușit. Dar sunt obosită. De când îmi amintesc, sunt obosită. Credeam că e ceva în neregulă cu mine. Dar acum știu că oboseala e un efect normal atunci când faci un efort imens să fii ca ei, să-ti uiți limbajul și să înveți să vorbești pe limba lor. Să fii o copie după o copie după o copie. Și m-am făcut mică și m-am îngrămădit printre ei. I-am păcălit cu succes. Dar sunt atât de obosită și nu mai pot fi nici surdă, nici oarbă la faptul că nu m-am născut pentru a fi ca ei și nu pot să fiu ca ei și nu mai pot trăi în minciună că mă pot raporta la ei. Nu sunt ca nimeni altcineva și nu mai vreau să încerc. Poate că sunt singură in gândirea mea dar poate că exact așa trebuie să fie.

Obsesia asta că ceilalți trebuie să te înțeleagă și să fie de acord cu gândurile tale e bolnavă. De ce avem nevoie de a fi crezuți pentru a ne crede pe noi înșine? De ce avem nevoie de înțelegere și validare pentru a face sens de ceea ce se întâmplă înăuntru? Ar trebui să fim UNICI! O nouă ființă umană. Ar trebui să fii ceva ce Planeta asta nu a mai experimentat, iar tu să experimentezi planeta ca pe ceva ce nu vei mai trăi niciodată așa cum e acum. Să fii aici e un privilegiu pentru Pământ. E un privilegiu pentru Pământ să îți fie casă. De am păși pe el ca atare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: