Eu nu contez

Mi-am scos șlapii și mi-am afundat picioarele în ceea ce păreau a fi nisipuri mișcătoare. Încercam cu greu să mă lupt cu moliciunea nisipului și încăpățânarea vântului de a mă ține departe de mare. În față, valurile mă chemau cu o disperare care mă îngrijora, iar această îngrijorare îmi dezvelea straturile de indiferență față de ceea ce era în jurul meu. 


Am rezistat mult până să cedez chemării mării de a mă scoate din casă. ”Eu nu contez, ceea ce fac eu nu are importanță. Ce diferență e între a sta în casă, cu picioarele reci de sub plapumă și a mă sinchi să ies afară, în bătaia vântului și lumina soarelui? Contează asta în schema măreață a lumii?”


”Eu nu contez, eu nu contez” încă mă aud, dar acum sunt suspicioasă. Dacă contez?Poate ar trebui să mă trezesc dimineața cu gândul că ceea ce fac eu e crucial pentru rotițele care învârt lumea ca un bol imens de supă. Cineva ne amestecă și nu putem opri asta. Și eu sunt aici, și eu sunt amestecată…


Să cred că felul în care îmi beau ceaiul de dimineață și câte lingurițe de zahăr îmi pun în cafea contează. Și poate nu pentru mine și scutul de indiferență la propria-mi existență, ci pentru întreaga existență umană. Nu e despre mine. Poate nu contez pentru mine, dar contez pentru alții. Și pentru că alții contează pentru mine, voi trăi ca și cum contez și eu…

17 mai 2021


Poate uneori e greu să găsim motive pentru a trăi de dragul nostru, și tot ce putem e să trăim pentru alții. Da, trăim pentru alții, și uneori asta e tot ce putem face. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: