Rugăciunea iubirii de sine

Azi vreau să împărtășesc cu voi cea mai frumoasă rugăciune pe care am citit-o în toată viața mea! Este o Rugăciune a iubirii de sine pe care am găsit-o în cartea lui Don Miguel Ruiz, ”Arta de a iubi”.

O practică pe care o recomand: ia o propoziție care rezonează cel mai mult cu tine în acest moment și pune-o undeva la vedere sau memoreaz-o. Astfel, vei avea mereu o afirmație în care să te ancorezi de fiecare dată când mintea începe să catastrofeze situații.

Să fie cu folos!

Iubirea de sine

Astăzi, Creator al Universului, te rog să mă ajuţi să mă accept exact aşa cum sunt, fără să mă mai judec.  Ajută-mă să îmi accept mintea aşa cum este, cu toate emoţiile sale, cu toate speranţele şi visele sale, cu personalitatea ei, cu felul meu unic de a fi.

Ajută-mă să îmi accept corpul aşa cum este, cu toată frumuseţea şi perfecţiunea lui. Îngăduie ca iubirea mea de sine să devină atât de puternică încât să nu mă mai resping niciodată, încât să nu mai pun niciodată piedici în calea propriei mele fericiri, a libertăţii şi iubirii mele.

De acum înainte, îngăduie ca fiecare acţiune a mea, fiecare reacţie, fiecare gând şi fiecare emoție pe care le manifest să fie bazate numai pe iubire.

Ajută-mă, Creator al meu, să îmi amplific iubirea de sine până când întregul vis în care trăiesc se va transforma, până când teama şi suferinţa vor deveni iubire şi fericire.

Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programat să trăiesc, care îmi spun că nu sunt suficient de bun, de puternic, de inteligent, că nu pot reuși. Îngăduie ca iubirea mea de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fiu nevoit/ă să îmi trăiesc viaţa în funcţie de părerile celorlalți.

Îngăduie-mi să am o încredere atât de mare în mine încât să fac singur/ă alegerile pe care le prefer.

Iubirea de sine va alunga teama în faţa responsabilităților pe care le am faţă de propria mea viaţă sau a problemelor care pot apărea pe drum. Orice doresc să realizez, îngăduie să o fac prin puterea iubirii de sine.

Începând de astăzi, Ajută-mă să mă iubesc suficient de mult pentru a nu mai permite nici un fel de circumstanţe să mi se împotrivească.

Ajută-mă să îmi trăiesc viaţa aşa cum sunt, fără să mai pretind că sunt altcineva, numai pentru a fi acceptat de către cei din jur. Nu mai am nevoie ca altcineva să mă accepte sau să îmi spună cât de bun sunt, căci știu acum cine sunt cu adevărat.

Îngăduie să mă bucur- prin puterea iubirii de sine – de ceea ce văd atunci când mă privesc în oglindă.

Îngăduie ca zâmbetul să nu mai părăsească niciodată expresia feţei mele, amplificându-i astfel frumuseţea interioară şi exterioară. Ajută-mă să simt o iubire de sine atât de intensă încât să mă bucur întotdeauna de propria mea prezenţă.

Ajută-mă să mă iubesc fără a mă mai judeca, căci judecata nu atrage după ea decât vinovăţie şi auto-acuzare, dorința de a mă auto-pedepsi, care mă fac să pierd perspectiva iubirii tale.

Amplifică voinţa mea de a mă ierta, chiar în acest moment. Purifică mintea mea de otrava emoţională şi de auto-acuzaţii, astfel încât să pot trăi în pace interioară şi într-o iubire perfectă.

Îngăduie ca iubirea mea de sine să fie puterea care să îmi schimbe viaţa, transformând-o dintr-un iad într-un rai. Ajută-mă să îmi transform prin intermediul acestei puteri fiecare relaţie pe care o am, începând cu relaţia cu mine.

Ajută-mă să mă eliberez de conflictele cu cei din jur, să fiu fericit să îmi împărt timpul cu cei dragi şi să-i iert pentru orice nedreptate pe care ar comite-o faţă de mine.

Ajută-mă să mă iubesc atât de mult încât să-i pot ierta pe toţi cei care au greşit vreodată faţă de mine.

Dă-mi curajul să îmi iubesc necondiţionat prietenii și familia, astfel încât relaţiile mele cu ei să devină absolut pozitive şi pline de iubire.

Ajută-mă să creez noi canale de comunicare în relaţiile mele, să scap din războiul controlului, în care nu pot exista învingători sau învinși. Ajută-ne să lucrăm împreună, ca o echipă, într-un joc al iubirii, fericirii şi armoniei.

Fie ca prin graţia ta, relaţia cu familia şi cu prietenii mei să aibă la bază respectul şi bucuria, astfel încât să nu mai simt nevoia să le spun cum trebuie să gândească şi cum trebuie să se comporte.

Fie ca prin graţia ta, relaţiile mele amoroase să devină sublime, astfel încât orice clipă pe care o petrec alături de partenerul/partenera să devina o clipă de fericire.

Ajută-mă să îi accept pe cei din jur exact aşa cum sunt, fără să îi mai judec, căci atunci când îi resping pe alţii, mă resping de fapt pe mine. Iar atunci când mă resping pe mine, te resping de fapt pe Tine.

Ziua de astăzi reprezintă un nou început. Ajută-mă să îmi încep din nou viaţa, punând la temelia ei puterea iubirii de sine.

Ajută-mă să mă bucur de viaţă, de relaţiile mele, să explorez viaţa, să îmi asum riscuri, să fiu viu şi să nu mai trăiesc cu teama de a iubi.

Îngăduie să îmi deschid inima faţă de iubire, care este dreptul meu prin naştere. Ajută-mă să devin Maestru al Recunoștinței, al Generozității şi al Iubirii, astfel încât să mă pot bucura de întreaga Ta creaţie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: