Importanța scrisului

Orice suferință care-ți vine în cale își pierde din putere în momentul în care o scoți din suflet, o ridici în minte și apoi o descompui în cuvinte. Apoi, când ai scos-o pe foaie, vezi că monstrul nu era atât de fioros pe cât părea. Că lumea nu se sfârșește azi și probabil nici mâine. Că încă sunt lucruri pentru care să fii bucuros și zeci de soluții de care să te agăți. Că ești uman și e minunat să fii așa, imperfect, stângaci, ridicol.

Scrisul e terapie.

Scriu pentru că vreau sa las lumina dinăuntrul meu sa strălucească, mesajul meu să fie auzit, mintea să mi se purifice prin scris, să trăiesc din și prin scris, să mă conectez cu tine, cu mine, să mă las văzută și admirată pentru felul meu unic de a vedea, pentru căldura inimii și frumusețea interiorului meu. Pentru că mi-e frică să scriu și pentru că nu mai vreau să fug în direcția cealaltă. Vreau să fiu curajoasă.

Scriu pentru că nu pot altfel. Scriu pentru că toate cuvintele nerostite nu se ofilesc și mor înăuntrul meu, ci își dezvoltă o viață proprie. Tot ce nu exprimi sub o formă sau alta, e ca o sămânță care, în loc să crească într-o plantă, își întinde rădăcinile în cele mai întunecate locuri ale ființei tale. Deși poate părea îngrozitor să lași în văzul tuturor toată viața ta interioară, oamenii au nevoie disperată să îți vadă adevăratele culori, să îți admire frumusețea petalelor, adevărul lor, parfumul lor nemaiîntâlnit…

Scriu pentru că din asta sunt făcuta, din cuvinte… toate cuvintele care m-au înconjurat, m-au format. Unele frumoase, altele, poate prea multe, urâte și dureroase. Dar întunericul și murdăria lor au fost necesare pentru ca florile să prindă rădăcini. Locul lor e neprețuit si pentru asta le mulțumesc.

Am citit undeva că oamenii care ne fac cel mai mult rău, ne iubesc cel mai mult. Oricât de scandalos ar părea, există adevăr în asta. Nu conștient, ci face parte din magia care se întâmplă în spatele cortinei, in culise, acolo unde înainte de aceste timpuri am promis ca ne vom intâlni și vom face tot posibilul sa creștem împreună flori ale inimii. Eu i-am rugat sa-mi aducă întunericul, sa-l cunosc, sa-l urăsc, sa nu-l înțeleg, să mă revolt impotriva lui… pentru ca, dupa toata truda asta, sa il inteleg, sa il accept si sa il iubesc. Datorita adâncimii lui, florile mele sunt de neclinitit.

Cum as mai fi strălucit eu fără acești oameni care, din infinita bunătate a inimii lor și-au încuiat mila si compasiunea umană deoparte, și, de dragul evoluției mele, s-au ținut de promisiune. Toate astea știind că, in schimbul acestui rol, plata a fost pierderea dragostei mele.

Scriu pentru că vreau să împărtășesc si poate că impărtășania mea va fi o parte din drumul calatoriei tale. În urma povestilor mele, să te aventurezi și tu in călătoria ta care te așteapta nerăbdătoare. Vreau sa imortalizez ceea ce traieste acest personaj, Ștefania, si vreau sa nu las ca slăbiciunea mintii fata de timp sa lase aceasta poveste să se piardă!

Scriu pentru ca nu vreau sa uit, in viețile viitoare, că am existat. Când viitorul va gasi aceste pagini, sa tresară și, dincolo de capacitatea de intelegere a viitoarei minți… sa simtă apartenența, sa simtă nodul în care s-a întrerupt călătoria. Apoi, fără să realizeze că drumul ales a fost deja bătătorit, să se arunce din nou în ceea ce pare a fi necunoscut, având încredere în nimic altceva decât puterea de a-ți făuri aripi in zbor…

Scriu pentru ca sunt importantă. Pentru că cu toții facem istorie. Trebuie să facem istorie. Trebuie sa ne revoltam in fata lor si a cunoscutului lor, sa distrugem daca e nevoie. Totul de dragul noului, a autenticului, a viitorului care se naște in fata ochilor noștri. Momentele se rostogolesc unul după altul si nimic din ceea ce e uman in noi nu le poate opri.

Scriu pentru că murim cu toții… Eu in timp ce scriu, tu in timp ce mă citești… Ne conducem reciproc acasă, doar pentru a porni iar în unica Călătorie care există: Viața… Ce poezie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: