Despre mine

Cum să pui un introvertit în dificultate? Îl pui să vorbească despre el.

Dar m-am băgat singură în asta, deci n-am încotro:

Să încep cu chestiunile lumești:

Mă numesc Ștefania, am 23 de ani, am terminat Facultatea de Psihologie și științe ale Educației și sunt am acreditare ca și Consilier de dezvoltare personală.

Valoarea mea de căpătâi e libertatea, de aceea evit etichetele si orice mă pune într-o cutiuță. Cert e că am visat dintotdeauna să fiu psiholog… sau, mai bine zis, m-am născut să fiu Psiholog pentru că, așa cum spunea și Cioran, Psiholog te naști și nu devii.

Cred că gradul în care mă ajut pe mine, lucrez cu mine și mă dezvolt e direct proporțional cu cât pot fi cu adevărat de ajutor pentru tine.

Daca ar fi sa ma descriu în câteva cuvinte:

Intuiție, curaj, autenticitate.

Magie.

Avem cu toții magie în noi, magie pe care am ascuns-o atât de bine de lume pentru a fi acceptați, încât am ajuns să o ascundem și de noi. Dar, tot ce stă ascuns abia așteaptă să fie găsit, deci nu e atât de greu pe cât pare. Odată stabilită conexiunea cu înțelepciunea divină din noi, e important să învățăm să nu o lăsăm bruiată de ce ne spune mintea noastră că e posibil și ce nu.

Mintea intuitivă este un dar divin, iar mintea raţională este servitorul fidel al acesteia. Noi am creat o societate care onorează servitorul şi a uitat darul.

Albert Einstein

Deși sunt o plăsmuire de emoție, simțire și intuiție, sunt profund preocupată și pasionată de Intelect. Mai mult decât setea de cunoaștere care mă face să doresc să mă mut într-o bibliotecă în munți, cred că viața e despre a deveni înțelept. Adică despre a te arunca în viață cel puțin la fel de mult cât stai cu capul în cărți.

Deși nu mai sunt studentă, mă consider un student al vieții. Învățăcei suntem cu toții, pentru totdeauna, iar asta nu este deloc o povară- dimpotrivă! Spre deosebire de băncile instituțiilor, în viață ai libertatea să aprofundezi ce te atrage pe tine în mod autentic și nu să te limitezi neapărat la programa obligatorie a maselor. ”wink”

Simt că e parte din Misiunea mea să creez acest blog în care să impărtășesc pasiunea mea pentru scris, cunoaștere și Viață.

Viață cu V mare, pentru ca vorbesc despre viața din mine și din tine, acea forță care, dincolo de iluzia separării, ne facem să fim unul.  

Eu mă joc de-a Ștefania. Dar nu sunt doar Ștefania. Magia jocului constă tocmai în a ști în fiecare moment că e un joc. Un joc unde nimic nu e ce pare a fi, totul poate fi așa cum vrei tu să fie, unde poți să pui pauză și să reiei scenariul, să-ș schimbi, să-l rescrii. Să faci orice.

Sunt aici să-ți amintesc că ne jucăm de-a oamenii… dar noi suntem infinit. Unul. Așa-i că ai uitat că te joci? Ai luat jocul prea în serios. Dar sunt aici să-ți amintesc de puterea ta interioară, de scânteia din tine care e trează, alertă, care știe că știe totul.

Ego-ul meu se simte inconfortabil vorbind așa… ”profund” (pentru că egourile sunt mici și nesemnificative chiar dacă se umflă în pene), pentru că e ciudat și lumea o să spună că ”Ștefania e puțin dusă cu pluta”.

Nu vreau să las loc de dubii, așa că te asigur că sunt. Din fericire!

Dar eu îi spun Ego-ului meu (pe care l-am numit Luminița- pentru că e o țață care vorbește încontinuu- exact ca vecina de la țară care i-a inspirat numele) să stea liniștit că acest mesaj nu se adresează unui alt Ego, ci părții divine din fiecare dintre noi. Salut divinul din tine și te invit să-l asculți și tu mai des.

Adică să fii dus cu pluta mai des. Să lași pluta să te conducă încotro vrea pentru că ai încredere în cursul râului. ”wink”

Acesta e un loc pentru artiști ai vieții.

A fi artist înseamnă tocmai a gândi ceva mai mult cu inima. De ce? Pentru a experimenta avantajele înlăturării regimului totalitarist al raționalului în favoarea explorării resurselor inconștientului- sursa infinită de creație irepetabilă.

Pentru cei curioși și însetați de cunoaștere. Pentru visători și creatori. Pentru ciudați. Pentru cei ce vor să fie mai mult, să înțeleagă mai mult, să meargă mai adânc în profunzimea ființei lor.

Îți mulțumesc nu neapărat că mă citești (deși înseamnă mult), ci pentru că faci efortul de a exista în continuare. Îți mulțumesc. Rolul tău e important pentru jocul tuturor.

Te îmbrățișez și te iubesc!

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: